Become a dealer?

Gratis verzending bij bestellingen vanaf €40,-
Voor 23:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden*
Premium kwaliteit Belgische chocolade
Reseller worden?
0
Gratis verzending bij bestellingen vanaf €40,-
Voor 23:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden*
Premium kwaliteit Belgische chocolade

Cocoa Horizons

Wat is Cocoa Horizons?

Van Delft de Pepernotenfabriek vindt het belangrijk om een betekenisvolle impact te hebben op het welzijn van cacaoboeren en hun gemeenschappen. Cocoa Horizons is een impact gestuurd programma gericht op de welvaart van cacaoboeren en het helpen opbouwen van zelfvoorzienende boerengemeenschappen die de natuur en kinderen beschermen.

De boeren die onze chocolade maken krijgen via Cocao Horizons toegang tot educatie, gezondheidszorg en veilig drinkwater waardoor wij effectief en efficiënt zinvolle verandering stimuleren. 

Doelstelling

De doelstelling van Cocao Horizons is om het levensonderhoud van cacaoboeren en hun gemeenschappen te verbeteren door de bevordering van duurzame, ondernemende landbouw, verbeterde productiviteit en gemeenschapsontwikkeling, die de natuur en kinderen beschermen.

De uitdagingen waarmee cacaoboeren en hun gemeenschappen worden geconfronteerd

Cacao wordt meestal geproduceerd door kleine boeren in afgelegen gebieden rond de evenaar. Het grootste deel van de cacao ter wereld komt uit West-Afrika, een gebied dat met grote uitdagingen op het gebied van duurzaamheid te maken heeft; beperkte kennis van en inzicht in goede landbouwpraktijken; verouderde boerderijen en uitgeputte grond; de onvoorspelbare effecten van klimaatverandering; en een gebrek aan financieringsmogelijkheden om te investeren in productiviteitsactiviteiten.

Cacaogemeenschappen missen vaak basisinfrastructuur en -diensten, waaronder scholen, beroepsopleidingen, toegang tot veilig water en basisgezondheidsdiensten. Onevenwicht tussen mannen en vrouwen heeft ook gevolgen voor de duurzaamheid van cacaoboeren gemeenschappen, waarbij vrouwen beperkte mogelijkheden hebben om vaardigheden op te bouwen en inkomen te genereren.

Continue verbeteren en bijstaan

Via Cocoa Horizons worden gegevens over de boerderijen verzameld om de unieke behoeften van elke boer te begrijpen, om bedrijfsplannen op maat te ontwikkelen om het levensonderhoud te verbeteren en om de impact van de activiteiten die worden gefinancierd door de Cocoa Horizons Foundation te meten. De impactgegevens worden jaarlijks beoordeeld om ervoor te zorgen dat de Cocoa Horizons-methodologie de beste aanpak voorschrijft om zelfvoorzienende boerengemeenschappen op te bouwen die de natuur en kinderen beschermen. Als de verwachte impact niet wordt gerealiseerd, zal de Cocoa Horizons Foundation haar aanpak voortdurend verbeteren om haar verplichtingen op het gebied van productiviteit, gemeenschap en milieu na te komen.

Meer informatie over Cocao Horizons

https://www.cocoahorizons.org/

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=QUVp91pNp7M

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »